Paksoistampot
Ingrediënten
|
4 slavinken
1 eetlepel paprikapoeder
40 gram braadboter
500 gram paksoi
½ gele paprika
½ rode paprika
1 pakje aardappelpuree
melk voor de puree
zout peper en nootmuskaat naar smaak
Bereidingswijze
Bestrooi de slavinken met de paprikapoeder, en verhit 25 gram boter in een braadpan en bak de slavinken in ca. 5 minuten rondom mooi bruin. Was de paksoi en snijd de bladeren en de stengels in reepjes. Snijd de gewassen paprika in stukjes. Voeg 1 deciliter water aan de slavinken toe en laat ze in ca. 10 minuten zachtjes gaar sudderen.
Maak intussen aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing, maar gebruik 1 deciliter water minder. Blancheer de paksoi en de paprikastukjes in de rest van de boter en schep ze door de aardappelpuree, en warm de stamppot goed door. Breng op smaak met zout, peper en een beetje nootmuskaat. Schep de stamppot op 4 borden en leg de slavinken erop. Geef de jus er apart bij.